Zoeken

Zoeken
 
Koers Aannemingen
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde


T 0592 43 03 03
F 0592 43 03 04
E info@kks.nl
Kvk 04070553
,
,
,
,
content slider

Hydraulische zandweg te Almelo


Eind 2011 en begin 2012 zijn de zandwegen langs het Nordhorn kanaal te Almelo verbeterd met hydraulisch zand van Koers Handel BV De opdrachtgever was de provincie Overijssel die het karakter van de zandweg wilde behouden, maar toch een hogere draagkracht wilde bereiken voor het zware verkeer dat gebruik maakt van de zandweg. Het ontwerp hiervoor werd gemaakt door Roelofs Advies en ontwerp en Lareco is de aannemer die het hydraulisch zand heeft verwerkt in de zandweg.

De bestaande zandweg was bij nat weer slecht begaanbaar doordat deze mul en modderig werd en bij droog weer zorgde het voor veel stofoverlast.
De doelstelling was het behouden van de natuurlijke uitstraling van een zandpad dat echter wel goed begaanbaar dient te zijn.
Tijdens een proef van de provincie Overijssel, waaraan meerdere leveranciers meededen, kwam het product van Koers als beste naar voren. Hierdoor is er gekozen voor hydraulisch zand van Koers dat zeer hoge draagkracht heeft, heel stabiel is, ook in droge en natte perioden.

Proefproject hydraulisch zand provincie Overijssel