Zoeken

Zoeken
 
Koers Aannemingen
Rijksweg 198
9423 PE Hoogersmilde


T 0592 43 03 03
F 0592 43 03 04
E info@kks.nl
Kvk 04070553
,
,
,
,
content slider

Samenwerking Defensie en Koers op het Ereveld te Loenen


Op het Ereveld te Loenen liggen circa 4.000 oorlogsslachtoffers begraven. De graven liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied met een totale oppervlakte van 17 hectare. Op het terrein is een uitgebreide padenstructuur aanwezig. De paden, gemaakt van granietgruis, hebben in dit heuvelachtige gebied veel last van uitspoeling door regenwater.

De Oorlogsgravenstichting zocht al langere tijd naar een oplossing en benaderde Koers in september 2011 voor het eerst. Vele bijeenkomsten en rondleidingen langs “Koers”-paden verder, kreeg Koers dit najaar groen licht voor de aanleg van een proefpad van de halfverharding DurEko-mix®.

De Genie van Defensie bood mankracht en materieel aan en in samenwerking met Koers is er een proefpad met een oppervlakte van ruim 2.100 m2 aangelegd met DurEko-mix®. Defensie zette eigen vrachtwagens in en zorgde voor transport van de mix vanaf de productielocatie naar Loenen en stelde tevens een kraan ter beschikking. De mankracht werd op diverse machines en in het werk ingezet.

Het proefpad zal het komende jaar gevolgd worden en de resultaten zullen na afloop besproken worden.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de samenwerking tussen Defensie en Koers op het Ereveld te Loenen.

http://www.facebook.com/103Constrcie


De kraan van Defensie belaad de motorjapanners met DurEko-mixKoers in samenwerking met Defensie op het Ereveld te Loenen
Aanbrengen van DurEko-mix met behulp van de spreidmachineKoers in samenwerking met Defensie op het Ereveld te Loenen
Koers in samenwerking met Defensie op het Ereveld te LoenenHet eindresultaat een halfverharding met een natuurlijke uitstraling